Informatie over de Long Distance Ocean Man

De Long Distance OceanMan is een event dat sinds 2010 wordt gehouden. Het was initieel bedoeld als seizoens afsluiter en sinds 2011 hebben we er ook een seizoens opener aan toegevoegd. De seizoensafsluiter is de grote en internationale uitvoering, de seizoensopener is er alleen voor Nederlanders en wordt soberder georganiseerd.

Beide evenementen bevatten een 20,5 km Oceanman, die ook bedoeld is voor de vrouwelijke deelnemers, waarbij de deelnemers eerst 2km zwemmend afleggen, daarna 6km boarden, gevolgd door 9km Ski en als afsluiter wordt er 3,5km hardgelopen. Dit onderdeel is alleen maar toegankelijk voor mensen van 15 jaar, die in het voorgaande seizoen een normale Oceanman hebben gedaan tijdens een wedstrijd.

Het seizoensafsluitende event is ook open voor de aspiranten (t/m  14 jaar) categorie, deze mogen niet deelnemen aan de Oceanman zelf, maar voor hun organiseren wij een Surf race, Board race, ‘Beach’ run en een kleine Oceanman (zwem-board-run). Die gelijktijdig met de ‘grote’ race wordt gehouden, zodat de jeugd kan komen kijken naar de oudere sporters en zelf ook nog actief bezig is.

Het event wordt al sinds het begin in samenwerking met Koers Zuid georganiseerd en wij als organisatie zijn dan ook heel blij en dankbaar voor de hulp en support die wij vanuit hun krijgen!


 Uitnodiging LDOM 23-9-2017: Download.


 Overige informatie:

- Bij deelname aan de LDOM dien je akkoord te gaan met het volgende Reglement
- Het parkoers voor de senioren
Zwem, Board, Ski en Ren
- De parkoersen voor de junioren en masters worden ter plaatse uitgelegd en zijn zichtbaar vanuit vertrekpunt.